Ο Κολωνός στον Κινηματογράφο

5 Οκτ

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Τις δεκαετίες 1950 και 1960 στην οδό Χίου 53, στον Σταθμό Λαρίσης, βρίσκονταν τα κινηματογραφικά studios της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ, έτσι στον Κολωνό ζούσαν πολλά και γνωστά ονόματα του Κινηματογράφου, για να είναι κοντά στα γυρίσματα.
Πολλές σκηνές από πολλές ταινίες έχουν γυριστεί στα στενά του Κολωνού.

Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας

Οι σκηνές από την ταινία του 1972 “Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας” είναι γυρισμένες στην οδό Λαοδάμαντος, στην γωνία με την οδό Ευρίπου, κάτω από τον Άγιο Αιμιλιανό.

Δείτε το βίντεο:

Πάρε Κόσμε

Η θρυλική σκηνή με τον μεγάλο ηθοποιό να κάνει τον γαλατά και να γκρεμοτσακίζεται με το ποδήλατο, γυρισμένη στον Κολωνό (Λόφος Σκουζέ) και την οδό Ευαλκίδου, η οποία βγάζει στην Βορείου Ηπείρου, όπου ο Θανάσης Βέγγος είχε το γραφείο της εταιρείας παραγωγής των ταινιών του.
Το γαλατάδικο βρισκόταν στην γωνία Δράμας και Βοσπόρου, ο Θανάσης Βέγγος ξεκινά με το ποδήλατο να ανεβαίνει την Βοσπόρου, με κατεύθυνση τον Άγιο Αιμιλιανό.

Ο Μπακαλόγατος (Ζήκος)

Για την θρυλική αυτή ταινία και την σχέση της με τον Κολωνό, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε το βίντεο:

1963, “Ο Μπακαλόγατος (Ζήκος)”

Κολωνός…
Ίσως η αρχαιότερη περιοχή των Αθηνών, αρχαιότερης πόλης της Ελλάδας, αρχαιότερης χώρας της Γης.
Αλλά σίγουρα η πιο όμορφη και “μαγική”…

ARKADIAN – Advanced Business Consultancy
Φέρνουμε το Αύριο… Σήμερα.

©2004-2021 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *