Τα Μυστικά του Κολωνού

20 Αυγ

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

“Στο μέρος εκείνο υπήρχε καταβάσιο στον Άδη, σύμφωνα με την Μυθολογία ο Πειρίθους με τον Θησέα κατέβηκαν από εκεί για να αρπάξουν την Περσεφόνη. Ο Θησέας σαν ιδρυτής των Φυλάκων έσπειρε θρύλους στους κατοίκους της περιοχής για να τους τρομάξει, έτσι ώστε να μην πλησιάζουν και ανακαλύψουν κατά τύχη την Πύλη. Ο τυφλός Οιδίποδας ζητάει και του φωνάζουν τον Θησέα για να του αποκαλύψει πριν πεθάνει το Μυστικό που θα σώζει την Πόλη των Αθηνών στο μέλλον. Χαρακτηριστικά μάλιστα λέει ότι θα του πει λόγια μυστικά που δεν τα έχει πει ούτε στις κόρες του και θα τα πει μόνο στον ίδιο. Ο ίδιος ο Θησέας θα έπρεπε να πει τα λόγια αυτά στον διάδοχό του λίγο πριν πεθάνει.
Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη Ομάδα των Πέντε στην Αντίσταση.”

“Ο Όρκος των Λυκαώνων”, είπε συνεπαρμένη η Λένα.
“Ακριβώς. Το Κλειδί για τις Πύλες”, απάντησε ο Άλκης. “Η Πύλη σφραγίστηκε όταν έφυγε ο Οιδίποδας και ο Θησέας, σαν πρώτος βασιλιάς των νέων Αθηνών, κρατούσε το Κλειδί της. Αυτό το Κλειδί χρησιμοποιούμε σήμερα για να σπάσουμε το Πεδίο των Αποστατών και να ελευθερώσουμε πρώτα τους συντρόφους μας που δεν έχουν ιδέα για το ποιοι είναι στ’ αλήθεια και έπειτα τους υπόλοιπους Έλληνες.”

Διαβάστε ολόκληρο το απόσπασμα εδώ:

“Τα Μυστικά του Κολωνού”, από το βιβλίο “Το Φιλί της Μέδουσας”

Κολωνός…
ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται η Μυθολογία, η Ιστορία και η Επιστημονική Φαντασία.
Το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο…
σε ένα αέναο ΤΩΡΑ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

©2004-2021 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *